Verdieping

Verwondering

Verlichting

De kernwaarden van de school

  • Verdieping: we benaderen astrologie op zielsniveau.
  • Verwondering: we staan open voor het mysterie en het niet-weten.
  • Verlichting: we gebruiken astrologie primair als een middel tot bewustwording.

De docenten

Het team van de School voor Astrologie bestaat uit ervaren en gecertificeerde astrologen en docenten. Ze hebben ruime ervaring op het vlak van onderwijs en/of individuele coaching en zijn thuis in uiteenlopende klassieke en moderne stromingen in astrologie. Naast de vaste leden van het team (zie onder), krijg je naarmate de opleiding volgt ook vaker les van gastdocenten. Met hun uiteenlopende achtergronden, interessegebieden en persoonlijke stijlen bieden de (gast-)docenten jou als student een rijke en gevarieerde onderwijservaring. 

Ben Rovers
Ben Rovers
Ben verzorgt de reguliere onderwijsmodules. Zijn persoonlijke zoektocht betreft de duiding van het zielsproces in de horoscoop. Hij laat zich inspireren door de hermetische teksten. Als astroloog combineert hij moderne (psychologische en spirituele) astrologie met klassieke inzichten en technieken.

Hij heeft een eigen consultpraktijk en heeft daarnaast ruime ervaring in het werken met groepen (o.a. als docent astrologie en als begeleider bij bewustzijnsontwikkeling). Hij schrijft regelmatig over astrologische en esoterische onderwerpen.

Ben werd als astroloog opgeleid in Nederland, België en Engeland. Hij is als gecertificeerd praktijkvoerend astroloog aangesloten bij de beroepsverenigingen AVN en ASAS. Hij werkt daarnaast parttime in het veiligheidsveld, als docent en onderzoeker.

Meer info
Lindsay Gladstone
Lindsay Gladstone
Lindsay verzorgt het themaweekend ervaringsgerichte astrologie. Ze voelt een hartsverbinding met de sterrenhemel en is gefascineerd door de verborgen hemelse gratie die zichtbaar wordt in de symboliek van astrologie.

Haar interesses gaan uit naar de scheppingsmythen, heilige plaatsen en goddelijke verlichting. Ze heeft een astrologiepraktijk in West Sussex (VK) en geeft regelmatig astrologiecursussen en lezingen.

Lindsay is houder van het internationaal erkende diploma van de Faculty of Astrological Studies (D.F.Astrol.S). Ze was jarenlang als tutor en examenhoofd verbonden aan de Faculty en organiseerde er vele malen de prestigieuze jaarlijkse Summer School in Oxford. Ze is ook houder van de Master in Myth, Cosmology, and the Sacred van Canterbury Christ Church University.

Meer info
Christian König
Christian König
Christian verzorgt het themaweekend over vaste sterren en visuele astrologie. Hij ontdekte astrologie op 11-jarige leeftijd. Sindsdien is hij met vele soorten astrologie in aanraking gekomen, zoals psychologische, traditionele, Uranische astrologie en de Huber school. Hij is ’thuisgekomen’ bij een holistische benadering van de de gehele sterrenhemel: planeten, sterren en constellaties. Het is zijn passie om deze zichtbare sterrenhemel weer te tonen aan astrologen.

Christian is dieptepsycholoog en traumatherapeut. Als gecertificeerd astroloog (DAV) heeft hij een astrologische en psychotherapeutische praktijk in Münster (Duitsland). Hij geeft over de hele wereld lezingen. In 2019 ontving hij de “International Jayavidya Award” voor zijn astrologische werk.

Meer info
Anja Boom
Anja Boom
Anja verzorgt het weekend Zwarte lichten astrologie. Ze voelt zich aangetrokken door het mystieke van deze astrologie. Wat doen we hier op aarde en wat hebben we hier te leren?

Ze geeft mensen inzicht in de essentie van het leven en het pad van de ziel hier op aarde. Ze heeft een praktijk SearchToDevelopment, in Noord-Brabant. Geeft persoonlijke coaching en groepscursussen in astrologie.

Anja’s wortels liggen van oorsprong in de accountancy. Ze werd geïnspireerd door de analytische psychologie van Jung. Heeft een astrologie opleiding gevolgd in ’s-Hertogenbosch en is gecertificeerd zwarte lichten astroloog. Daarnaast is ze opgeleid als hypnotherapeut en nieuwetijdstrainer.

Meer info

Over de naam van de school

Hermes Trismegistus

De Hermetische Kosmos is vernoemd naar Hermes Trismegistus, een wijsheidsleraar uit de oudheid. De teksten die aan Hermes worden toegeschreven, de hermetische geschriften, hebben de mensheid door de eeuwen heen geïnspireerd. Ze leren ons over God, de kosmos en de menselijke ziel. Astrologen hanteren in hun werk een belangrijk hermetisch uitgangspunt: zoals de wereld boven is, zo is deze ook beneden: de mens is een microkosmos waarin de macrokosmos wordt weerspiegeld.

Op de foto zien we Hermes Zon en Maan met elkaar verbinden, het mannelijke en vrouwelijke principe: de mens kan in potentie de dualiteit van de stoffelijke realiteit ontstijgen en de eenheid van de geestelijke wereld ervaren. Astrologie kan hierbij een hulpmiddel zijn.

Een nieuwe school

De Hermetische Kosmos werd opgericht op 26 september 2020 om 16:37 uur in ‘s-Hertogenbosch. Deze datum verwijst niet naar een formele gebeurtenis of een formeel tijdstip, maar naar het moment dat de oprichter van de school, Ben Rovers, zich realiseerde dat hij een al langer levend verlangen om een astrologieschool op te zetten, concreet zou gaan vormgeven. Dit was voor hem een betekenisvol moment, een flits van inzicht.

Dit is de horoscoop van dat moment. De meest in het oog springende planeet is Jupiter in Steenbok op de Ascendant, die mooi de flits van inzicht beschrijft, maar die hier ook staat voor het inzicht in het hogere dat zal ontstaan door het leveren van een serieuze inspanning.

De planeet Mercurius, de planeet van de kennis die in de hermetische traditie een bijzondere rol vervult, staat in het 9e huis: de kennis die deze school biedt, is gericht op inzicht in het hogere.

“Het ene kent vele vormen waarin het verschijnt”

Hermes Trismegistus