Verdieping

Verwondering

Verlichting

De kernwaarden van de school

  • Verdieping: we benaderen astrologie op zielsniveau.
  • Verwondering: we staan open voor het mysterie en het niet-weten.
  • Verlichting: we gebruiken astrologie primair als een middel tot bewustwording.

De docenten

Het team van de School voor Astrologie bestaat uit ervaren en gecertificeerde astrologen en docenten. Ze hebben ruime ervaring op het vlak van onderwijs en/of individuele coaching en zijn thuis in uiteenlopende klassieke en moderne stromingen in astrologie. De kerndocenten verzorgen uiteenlopende lessen en dragen verantwoordelijkheid voor het bredere onderwijsprogramma, de intake van nieuwe studenten, studiebegeleiding, e.d. Vakdocenten verzorgen specifieke lesonderdelen. Met hun uiteenlopende achtergronden, interessegebieden en persoonlijke stijlen bieden deze docenten jou als student een rijke en gevarieerde onderwijservaring. Hieronder vind je de docenten die nu verbonden zijn aan de school. 

Ben Rovers
Ben RoversKerndocent
Ben is oprichter van de school en verzorgt lessen over uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast is hij aanspreekpunt voor studenten.
Ben over zichzelf: Mijn persoonlijke zoektocht betreft de duiding van het zielsproces in de horoscoop. Ik laat me graag inspireren door oude kosmologische en hermetische teksten. ‘Wie zichzelf kent, kent het al’ bevat voor mij de kern van het leven. Als astroloog combineer ik moderne (psychologische en spirituele) astrologie met klassieke inzichten en technieken. Ik heb sinds 2014 een eigen praktijk voor astrologische consulten en coaching. Daarnaast schrijf ik regelmatig over allerlei astrologische onderwerpen. Ik ben als gecertificeerd praktijkvoerend astroloog aangesloten bij de beroepsverenigingen AVN en ASAS.
Karin Boel
Karin BoelKerndocent
Karin is kerndocent en en verzorgt lessen over uiteenlopende onderwerpen.
Karin over zichzelf: mijn nieuwsgierigheid naar de verschillende karaktereigenschappen bij mensen, heeft mij in 2013 doen besluiten te starten met de opleiding Psychologische astrologie bij Nekya, de school voor Psychologische Astrologie van Threes Brouwers. Aan deze school heb ik ook de cursus Jungiaanse Psychologie gevolgd. Dit alles heeft mij veel meer gebracht dan ik vooraf had kunnen bedenken. Ik ben er echt een innerlijk rijker en wijzer persoon door geworden. Veel zaken waar je tegenaan loopt of waar je moeite mee hebt, beginnen namelijk bij jezelf. Sta je er voor open dit in te zien, dan kan dit je echt verder helpen in je ontwikkeling naar het worden van jezelf, naar het worden wie je bedoeld bent te zijn. Psychologische astrologie is een serieus en prachtig vak dat veel inzicht kan geven in jezelf en de wereld om je heen. Dit inzicht gun ik een ander ook door iemand te helpen in zijn bewustwordingsproces.
Truus van Leeuwen
Truus van LeeuwenVakdocent
Truus verzorgt lessen over ervaringsgerichte vormen van astrologie.
Truus over zichzelf: vanuit mijn professie als systemisch werker en begeleider bij verwerkingsprocessen heb ik astrologie als derde instrument toegevoegd. Door van deze drie een homogeen werksysteem te maken is een bijzondere vorm van therapie ontstaan. Naast het therapeutisch gebruik van systemische astrologie zijn er meerdere ‘takken van sport’ waar dit systeem voor gebruikt kan worden, zoals coaching of als lessysteem voor astrologiecursisten. Via mijn vader ben ik met astrologie in aanraking gekomen. Vanuit het bedrijfsleven ben ik begin deze eeuw overgestapt naar mijn eigen praktijk voor systemisch werk, traumawerk en astrologie.
Liz Hathway
Liz HathwayVakdocent
Liz verzorgt lessen over mythologie en astrologie.
Liz over zichzelf: Ik ben op jonge leeftijd in aanraking gekomen met astrologie en noem mezelf een astrologe in hart en nieren. Ik studeerde aan de Faculty of Astrological Studies in London, met de klassieke astroloog John Frawley en heb een MA in Cultural Astronomy & Astrology van de Universiteit van Wales, in Lampeter. Ik ben oprichtster van de populaire weblog www.astrologieblog.nl en van de gelijknamige Facebook Groep. Ook ben ik agent van de Cosmic Intelligence Agency en heb ik een engelstalig YouTube channel. Ik geef workshops en lezingen in zowel binnen- als buitenland. Mijn astrologiepraktijk is in Amsterdam.
Threes Brouwers
Threes BrouwersVakdocent
Threes verzorgt de lessen Jungiaanse psychologie die een belangrijke ondersteuning vormt voor het begrijpen van de psychologische processen achter de horoscoop.
Threes over zichzelf: opgeleid in de jaren 80 in psychologische astrologie en Jungiaanse psychologie werk ik sinds de jaren 90 als erkend professioneel psychologisch astrologe én opleider. Ik heb 30 jaar lang met veel genoegen Nekya geleid een school voor professionele psychologische astrologie, waarin de psychologie van Jung een belangrijke plaats inneemt. Een van zijn belangrijkste en meest inspirerende uitspraken vind ik: wie het licht zoekt moet het duister omarmen. Vandaar de ondertitel van mijn boek: waarom positief denken niet altijd positief is.
Christian König
Christian KönigVakdocent
Christian verzorgt lessen over vaste sterren en visuele astrologie (Engelstalig).
Christian over zichzelf: Ik kwam al op 11-jarige leeftijd met astrologie in aanraking. Sindsdien heb ik van vele stromingen geproefd, zoals psychologische, traditionele en Uranische astrologie, en de Huber school. Ik ben thuisgekomen bij een holistische kijk op de gehele sterrenhemel: planeten, sterren en constellaties. Het is mijn passie om deze zichtbare sterrenhemel weer te tonen aan astrologen. Ik ben dieptepyscholoog, traumatherapeut en gecertificeerd astroloog (DAV) in Münster. Ik geef over de hele wereld lezingen. In 2019 ontving ik de International Jayavidya Award voor mijn astrologische werk.
Jan Kampherbeek
Jan KampherbeekVakdocent
Jan verzorgt lessen over de astronomische kant van de astrologie.
Jan over zichzelf: astrologie is voor mij een manier om beter inzicht te krijgen in de wereld om me heen. Ik houd me vooral bezig met de achtergronden van de astrologie: historisch, filosofisch en astronomisch. Ik vind het belangrijk dat we begrijpen wat een horoscoop voorstelt. Daardoor krijgen we ook een beter begrip van de betekenis van planeten, tekens, huizen en andere factoren en van hun onderlinge samenhang. Die samenhang is volgens mij Hermetisch van aard en astrologie gebruik ik om die samenhang beter te leren begrijpen. Ik geef geen consulten maar probeer mijn inzichten te delen met anderen die gefascineerd zijn door de astrologie. (Foto: Eric Kampherbeek)
Anja Boom
Anja BoomVakdocent
Anja verzorgt lessen over zwarte lichten astrologie.
Anja over zichzelf: ik voel me aangetrokken door het mystieke van deze astrologie. Wat doen we hier op aarde en wat hebben we hier te leren? Ik geef mijn cliënten inzicht in de essentie van hun leven en het pad van hun ziel hier op aarde. Ik heb een praktijk in Noord-Brabant, waar ik persoonlijke coaching en groepscursussen in astrologie verzorg. Ik ben geïnspireerd door de analytische psychologie van Jung. Ik volgde mijn eerste astrologie opleiding in ’s-Hertogenbosch en ben gecertificeerd zwarte lichten astroloog (VZLA George Bode). Daarnaast ben ik opgeleid als hypnotherapeut en nieuwetijdstrainer.
Simão Cortês
Simão CortêsVakdocent
Simão verzorgt lessen over astrologie en droomsymboliek (Engelstalig).
Simão over zichzelf: mijn belangrijkste interesses gaan uit naar de religieuze en spirituele dimensies van astrologie, en de relatie tussen astrologie, dromen en narratief. Ik studeerde astrologie aan de Portugese school CEIA. Daarna voltooide ik de Master in Myth, Cosmology and the Sacred aan Canterbury Christ Church University, met een dissertatie over de pedagogiek van astrologie. Ik werk als docent bij CEIA en voorheen doceerde ik ook bij de voornoemde Master. Daarnaast werk ik aan een proefschrift over dromen.

Over de naam van de school

Hermes Trismegistus

De Hermetische Kosmos is vernoemd naar Hermes Trismegistus, een wijsheidsleraar uit de oudheid. De teksten die aan Hermes worden toegeschreven, de hermetische geschriften, hebben de mensheid door de eeuwen heen geïnspireerd. Ze leren ons over God, de kosmos en de menselijke ziel. Astrologen hanteren in hun werk een belangrijk hermetisch uitgangspunt: zoals de wereld boven is, zo is deze ook beneden: de mens is een microkosmos waarin de macrokosmos wordt weerspiegeld.

Op de foto zien we Hermes Zon en Maan met elkaar verbinden, het mannelijke en vrouwelijke principe: de mens kan in potentie de dualiteit van de stoffelijke realiteit ontstijgen en de eenheid van de geestelijke wereld ervaren. Astrologie kan hierbij een hulpmiddel zijn.

Een nieuwe school

De Hermetische Kosmos werd opgericht op 26 september 2020 om 16:37 uur in ‘s-Hertogenbosch. Deze datum verwijst niet naar een formele gebeurtenis of een formeel tijdstip, maar naar het moment dat de oprichter van de school, Ben Rovers, zich realiseerde dat hij een al langer levend verlangen om een astrologieschool op te zetten, concreet zou gaan vormgeven. Dit was voor hem een betekenisvol moment, een flits van inzicht.

Dit is de horoscoop van dat moment. De meest in het oog springende planeet is Jupiter in Steenbok op de Ascendant, die mooi de flits van inzicht beschrijft, maar die hier ook staat voor het inzicht in het hogere dat zal ontstaan door het leveren van een serieuze inspanning.

De planeet Mercurius, de planeet van de kennis die in de hermetische traditie een bijzondere rol vervult, staat in het 9e huis: de kennis die deze school biedt, is gericht op inzicht in het hogere.

“Het ene kent vele vormen waarin het verschijnt”

Hermes Trismegistus